Filosofen over het belang van kunst: Plaatsbepalingen - Mol, Johannes (Best Damon, 1997)
Dit boek heeft als thema het belang van kunst. Van elf sleutelfiguren uit de geschiedenis van de filosofie worden de gedachten hierover getypeerd. Uitgangspunt daarbij is dat opvattingen over kunst niet op zichzelf staan, maar te maken hebben met ideeën over o.a. waarheid en rationaliteit, gerechtigheid en religie. Elk van de elf typeringen leidt daarom naar een plaatsbepaling van kunst in het wereldbeeld van de betreffende filosoof.