Fotografie en mediumspecificiteit: de casus Henri Van Lier - Baetens, Jan; Bleyen, Mieke (Leuven Acco, 2007)
Gedurende drie semesters werkten docenten en studenten fotografie (onder leiding van Geert Goiris) aan een uniek project: het maken van originele illustraties bij een bestaande theoretische tekst over fotografie, de befaamde studie Philosophie de la photographie van Henri Van Lier. Dit cahier van het IvOK beschrijft de zoektocht van de jonge kunstenaars naar de ideale artistieke vertaling van de abstracte theoretische inzichten van Van Lier en de bijzondere dialoog tussen woord en beeld die op deze manier tot stand kwam.