Gebraden duiven vliegen niet: Leidse wetenschappers over hun succes* - Brygman, Marieke; Burger, Peter; Verhagen, Arie (Leiden Universiteit Leiden, 2006)
Waardoor hebben wetenschappers succes - en waardoor falen ze? In deze bundel interview vertellen 47 wetenschappers van de Universiteit Leiden - van piep tot gepensioneerd - openhartig over hun eureka-momenten en hun tegenslagen. Over inspirerende leermeesters en moeizame financiering: 'Mijn leerstoel is ongeveer vijf keer opgeheven.' Over het lef om gedurfde ideeën te presenteren: 'Je moet als wetenschapper voor aap durven staan.' Over hun passie voor onderzoek en natuurlijk over hard werken: 'Wie wacht op gebraden duiven, kan lang wachten: gebraden duiven kunnen niet vliegen.'
* en hun falen