De geschiedenis van het denken: Filosofie, wetenschap, kunst en cultuur van de oudheid tot nu - Klukhuhn, André (Amsterdam Bert Bakker, 2003)
De geschiedenis van het denken is een overzicht van de pogingen die de mens in de loop van de geschiedenis heeft gedaan om greep te krijgen op zijn omgeving. Talloze aspecten van het denken komen aan de orde: van de cultuur in de Griekse, Romeinse en Arabische Oudheid tot aan de moraal van de medische wetenschap; van de ontdekking van de wiskunde tot aan kunstmatige intelligentie; van het fin de siècle tot aan het fin de millénaire.