Het honderd componisten boek: Nederlandse muziek van Albicastro tot Zweers - Hiu, Pay-Uun; Klis, Jolande van der (Haarlem Gottmer, 1997)
Het HonderdComponistenBoek is een naslagwerk dat honderd vooraanstaande Nederlandse componisten van 16OO tot heden bijeenbrengt. In begrijpelijke en onderhoudende artikelen van circa duizend woorden wordt telkens één componist tot onderwerp genomen. Behalve relevante gegevens over leven en werk biedt het boek per componist ook een overzicht van diens muzikale werken en cd-opnamen daarvan. Dit naslagwerk ontstond op initiatief van Centrum Nederlandse Muziek en beoogt vier eeuwen componeren in Nederland levendig in beeld te brengen. De auteurs, meer dan veertig specialisten uit de muziekjournalistieke en muziekwetenschappelijke wereld, hebben zo actueel mogelijke componistenportretten geschetst en de nieuwste musicologische ontdekkingen in hun artikelen verwerkt.
Keywords: Past; Music history; Composer; Biography; Netherlands