Husserl: Een inleiding - Reynaert, Peter (Kepellen Pelckmans, 2006)
Edmund Husserl (1859-1938), grondlegger van de fenomenologie, is een van de sleutelfiguren in de evolutie van het moderne denken. De verschijning van zijn tweedelige Logische Untersuchungen bij de aanvang van de twintigste eeuw markeerde het begin van een nieuw filosofisch tijdperk.