Jacque Derrida: Een inleiding - Oger, Erik (Kapellen Pelckmans, 2005)
Jacques Derrida (1930-2000) geldt als een van de meest provocerende denkers van onze tijd. Zijn geschriften lokten en lokken nog altijd tegenstrijdige reacties uit: van Beate bewondering en slaafse navolging tot radicale afwijzing en ongenuanceerde kritiek. Zijn invloed is niet tot de filosofie beperkt gebleven, maar was en is even intens in de literatuurtheorie,m in de plastische kunsten en zelfs in de rechtstheorie.