Menu funkcijos kulturiniuose ir socialiniuose procesuose. - Navickaité-Martinelli, Lina (Vilnius Lietuvos Muzikos ir teatro akademija, 2014)
Recenzuojamoje mokslo ir meno tyrims straipsnis rinktinje "Mens funkcijos kultkriniuose ir socialiniuose procesuose" Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir kits aalies institucijs tyrjai analizuoja aktualius meninis tyrims ir atlikimo studijs sriis klausimus.Nagrinjamos atlikjo polifunkcionalumo muzikiniuose, kultkriniuose ir socialiniuose procesuose, atlikimo sampratos pokyis dabarties menuose, performatyvumo muzikoje ir teatre, kkrybos, atlikimo ir suvokimo sveikos, meno ir menininko funkcijs visuomenje problemos. Rinktin "Mens funkcijos kultkriniuose ir socialiniuose procesuose" parengta vykdant Lietuvos mokslo tarybos finansuojam kultkrins pltros projekt Atlikjo polifunkcionalumas muzikiniuose, kultkriniuose ir socialiniuose procesuose".