Me voici à Paris: Parijse brieven (1859-1863) van Peter Benoit - Benoît, Peter 1834-1901; Dewilde, Jan (Antwerp AMVC, 2001)
In 55 brieven brengt Peter Benoit verslag uit van zijn ambities, ontgoochelingen en de moeilijke omstandigheden waarin hij een internationale carrière probeert uit te bouwen te Parijs. De annotaties van Jan Dewilde bij de brieven geven uitleg en duiding en brengen vele nieuwe feiten aan het licht. Bovendien worden de brieven omkaderd met een kroniek die toelaat Benoit te volgen in het Parijse en Brusselse muziekleven van zijn tijd.
Keywords: 19th Century (1801-1900); Paris (France); Correspondence