Muziek uit de voorbije eeuw - Buckinx, Boudewijn 1945-; Knockaert, Yves (Peer Alamire, 1999)
In 14 essays geven beide auteurs hun mening over heel wat vragen in verband met de internationale muziek uit de voorbije eeuw. Ze behandelen, los van elkaar, de meest uiteenlopende aspecten van het muzieleven: componeertechnieken, logica, taal, management, stijlen, de ernst en de humor en de toekomst in de 21 ste eeuw.
Keywords: 20th Century (1901-2000); Music history; Postmodernism