Een onderzoek presenteren - Markenhof, Angela; Bastings, Mirjam; Oost, Heinze (Amersfoort ThiemeMeulenhoff, 2017)
Binnen het hoger onderwijs neemt het ontwikkelen van beroepsbekwaamheden, waarondern het leren onderzoeken, een belangrijke plaats in. Studenten in HBO en op universiteiten worden bovendien steeds vaker geconfronteerd meet onderzoeksopdrachten, omdat gebleken is dat onderzoek doen een goede manier is om allerlei dingen te leren.Een onderzoek presenteren is het vierde deel van een vierluik van onderzoeksboeken dat vier cruciale onderdelen van het onderzoeksproces behandelt. Elk boek is los te gebruiken maar opgebouwd volgens een vaste structuur. Naast heldere uitleg over nut, eisen en aanpak, bevat elk boek voorbeelden, uitgewerkte oefeningen, vraagbaken, zelftesten en opdrachten om de leerstof toe te passen op het eigen (klein of groot) onderzoek.