Een onderzoek uitvoeren - Oost, Heinze (Amersfoort ThiemeMeulenhoff, 2018)
Binnen het hoger onderwijs neemt het ontwikkelen van beroepsbekwaamheden, waarondern het leren onderzoeken, een belangrijke plaats in. Studenten in HBO en op universiteiten worden bovendien steeds vaker geconfronteerd meet onderzoeksopdrachten, omdat gebleken is dat onderzoek doen een goede manier is om allerlei dingen te leren.In het tweede deel van de Onderzoeksreeks leert de student een onderzoek uitvoeren door het bestuderen van veelgemaakte fouten, zoals strategiefouten, redeneerfouten, systematische fouten of toevalsfouten. De student krijgt uitleg over de verschillende typen fouten en hun gevolgen, en leert hoe hij deze zelf kan opsporen en herstellen, of beter nog voorkomen. * Leren van fouten * Praktisch en doelgericht