Op doorreis: Nomadisch denken in de 21ste eeuw - Braidotti, Rosi (Amsterdam Boom, 2004)
Het werk van Rosi Braidotti biedt filosofisch geïnteresseerden een nieuw instrumentarium.Filosoferen berust op de ontvankelijkheid voor het nomadische in ons: wij zijn onderweg. Braidotti analyseert en verbeeldt de hedendaagse samenleving als een domein waarin wij radicaler dan ooit de vraag kunnen stellen: wie willen wij worden?Dit boek is samengesteld uit een aantal kernteksten van Braidotti´s werk.Het biedt een goed overzicht van thema´s en concepten waarop zij haar kritieken en haar strategieën fundeert. Centraal staat telkens de vraag naar de betekenis van de ëseksedifferentie´ en van de postmoderne cultuur als ëcyberspace´. De bundel wordt afgesloten met een interview met de auteur.