Op zoek naar de verloren tijd: Proust 1: De kant van swann: Script en werkboek - Proust, Marcel 1871-1922 (Amsterdam International Theater & Film books/ro theater, 2003)
De Franse auteur Marcel Proust is beroemd geworden door zijn meesterwerk 'A la recherche du temps perdu', dat uit verschillende delen bestaat en ook in Nederlandse vertaling is verschenen. Stephane Heuet heeft het gewaagd van dit klassieke meesterwerk een stripserie te maken, die nu ook in Nederlandse vertaling verschijnt. Zijn project waaraan hij nu vele jaren werkt, heeft in Frankrijk heel wat stof doen opwaaien, maar heeft tot een overtuigend resultaat geleid. Dit deel is het eerste gedeelte van 'Un amour de Swann' ('Een liefde van Swann'). Hoofdfiguur is Swann, een voorname vrijgezel en rokkenjager, die een relatie krijgt met Odette zonder haar achtergrond te kennen. Odette introduceert hem op de soirees van de familie Verdurin. Swann probeert zich aan het burgerlijke milieu van de Verdurins aan te passen, maar met beperkt succes. De atmosfeer van het origineel is op overtuigende wijze door de tekenaar in beeld gebracht. De tekst wordt getrouw gevolgd. In realistische, maar licht ironische stijl getekend stripverhaal; veel tekst; passende inkleuring. Hoge kwaliteit.