Het poëtisch argument: Socratische gesprekken over het goede leven - Kessels, Jos (Amsterdam Boom, 2006)
Met Het poëtisch argument zoekt Kessels het spanningsveld tussen denken en doen. Vertrekpunt zijn steeds uiterst herkenbare situaties die stapsgewijs worden ontrafeld. De dominantie van het kennen moet ruimte maken voor het poëtisch argument, wil een 'echt' gesprek slagen.
Keywords: 21st Century (2001-2100); Philosophy; Poetry; Netherlands