Robert Herberigs: componist - schilder - schrijver, 1886-1974. Een merkwaardig kunstenaar in een woelig Vlaanderen - Lequeux, Marcel (Kruishoutem Emka, 2014)
De biografie over deze uitzonderlijke kunstenaar, is gesteund op getuigenissen van tijdgenoten, foto's en persartikels, brieven, programma's. Ze wil zo een beeld geven niet alleen van een kunstenaar en de mens, maar ook van de culturele, economische, politieke en maatschappelijke context waarin zijn werk ontstond.Auteur van het boek is Marcel Lequeux, gewezen buitengewoon professor aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en gastdocent aan de ARTEZ-Hogeschol (Nederland), met medewerking van Vic Nachtergaele, Em. prof. dr. romaanse filologie, KuLeuven en Nikkie Herberigs kunsthistorica.
Keywords: Herberigs, Robert -- 1886-1974; 20th Century (1901-2000); Composer; Biography; Flanders (Belgium)