De sixties: Seks! Drugs! Rock-'n-roll! Revolutie! - Hecke, Rudolf (Berchem EPO, 2018)
'The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens. Dit boek is de biografie van die opwindende periode en vertelt het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg. Het leest als een cocktail van betogingen tegen de oorlog in Vietnam, seksnummers die hommeles veroorzaken en provo's die lsd in het leidingwater dreigen te gieten. Maar ook van de strijd tegen kerk en kapitaal, de opmars van de pil en ... muziek. Veel muziek. Van The Beatles en de Stones tot Jefferson Airplane, van krautrock tot Miel Cools - want hoe onwaarschijnlijk ook: er was een link. Rudolf Hecke spreekt met Belgische en Nederlandse hoofdrolspelers als Boudewijn de Groot, Roland, Wim T. Schippers en vele anderen, bladert door kranten en grasduint door lp's die ertoe doen. De auteur oogstte al bakken lof voor zijn twee Gainsbourgbiografieën. Met dit boek graaft hij naar de wortels van zijn eerste grote liefde, de magische jaren zestig.
Keywords: 20th Century (1901-2000); Cuckoo