Tempo en tijd in de hedendaagse muziek: een syllabus voor compositiestudenten - Weytjens, Stephan; Delaere, Mark 1958-; Van Hove, Luc 1957- (Leuven Acco, 2007)
Een syllabus voor compositiestudenten In deze syllabus worden enkele technieken voorgesteld die componisten sinds 1950 ontwikkeld hebben voor de tijdsorganisatie van hun muziek. De nadruk ligt daarbij op de aspecten tempo en temporelaties. De besproken voorbeelden (o.m. E. Carter, K. Stockhausen, J. Cage, W. Lutoslawski) zijn niet bedoeld om nagevolgd te worden. De auteurs hopen enkel dat de geboden informatie misschien hier en daar inspirerend werkt, controverse uitlokt, vergelijkingen mogelijk maakt, nieuwe inzichten doet groeien uit het verzet tegen de beschreven technieken, in één woord: tot nadenken stemt over tempo en temporelaties in de hedendaagse muziek.