Het verhaal van Letter from Cathy: Over muziek en vertelkunst - Andriessen, Louis 1939-2021 (Leiden Universiteit Leiden, 2008)
Andriessen is aan de Universiteit Leiden hoogleraar in de scheppende kunsten. Hij kende Cathy Berberian (1925-1983) al in de jaren 50 en 60. Ze maakten beiden deel uit van de nieuwe-muziekscene die aan beide kanten van de Atlantische Oceaan floreerde. Berberian was bovendien van 1950-1964 gehuwd met de componist Luciano Berio, die in de eerste helft van de jaren 60 Andriessens leermeester was. Het stuk Letter from Cathy is een toonzetting van de letterlijke tekst van een brief die Berberian in 1964 aan hem schreef. In zijn oratie becommentarieert hij 50 jaar muziekgeschiedenis en analyseert hij de eerste 50 maten van Letter from Cathy.
Keywords: Composing; Musical analysis