Wolfgang Amadé: Een biografie - Knockaert, Yves (Antwerpen Uitgeverij Polis, 2015)
Wolfgang Amadé, zo tekende Mozart zijn brieven. Op basis van zijn correspondentie schetst Yves Knockaert het verrassende portret van Mozart, ontdaan van de mythe. Mozart was een geniaal componist, maar tegelijk een gewone mens met leuke en minder aangename karaktertrekken. Uit zijn leven en zijn brieven komt ook een man naar voren die een kind van zijn tijd was. Iemand die vrij wilde zijn ten koste van alles. Zijn persoonlijke visie op wat muziek moet zijn heeft Mozart uitgebreid beschreven in zijn brieven. Yves Knockaert geeft een totaalbeeld van Mozart en slaagt er wonderwel in om de origina- liteit en de blijvende schoonheid van zijn muziek te beschrijven.Wolfgang Amadé gaat niet over de bovenaardse Amadeus, maar over de mens die Mozart geweest is. Net zoals zijn muziek op een authentieke manier wordt uitgevoerd, beschrijft Yves Knockaert in Wolfgang Amadé het leven van Mozart op een authentieke en op feiten gebaseerde wijze.