Zo werkt Europa - Sterckx, Dirk; Ryckbost, Isabelle; Van Bossuyt, Anneleen; Vermeersch, An (Brugge Die Keure, 2007)
Het boek "Zo werkt Europa" is een poging om 50 jaar Europa tot bij de burger te brengen. Niemand heeft tot nu toe geprobeerd een overzicht van de geschiedenis, de instellingen én het beleid van de Europese Unie in één boek samen te brengen. Hoe kwam de Unie tot stand en waar staat ze vandaag, welke basisprincipes regelen de werking van de Unie? Waar vind je de belangrijkste praktische informatie die je als geïnteresseerde burger nodig kunt hebben als je met de werking van de Europese Unie te maken krijgt?De verschillende stappen van de Europese eenmaking worden belicht, Europese functies en belangrijke vergaderingen krijgen een gezicht en voorbeelden van Vlaamse of Belgische projecten tonen aan hoe Europa ons dagelijks leven beïnvloedt. Door de verwijzing naar websites doorheen het boek kan de lezer zich verder verdiepen in de materie en steeds de meest recente informatie vinden. "Zo werkt Europa" is een volledig in kleur gedrukt en geïllustreerd "handboek" voor iedereen die meer wil weten over Europa: voor je werk, voor je studie, voor je klas, voor je bedrijf, voor je gemeente, voor je kinderen en kleinkinderen of gewoonweg uit interesse.
Keywords: 21st Century (2001-2100); Politics; Europe