Sébastien Erard. The Greatest Harp and Piano Builder of all Time - Janmaat, Frits (Amsterdam Maison Erard Janmaat, 2020)
Sébastien Erard, de grootste harp- en pianobouwer aller tijden, geschreven door meester-restaurateur Frits Janmaat, gespecialiseerd in Erard-vleugels en -pianos, in eigen beheer uitgegeven in 2019 (iSBN 978-90-9031675-8).Het boek is niet alleen een eerbetoon aan het vernuft van Sebastien Erard, maar geeft de lezer tevens een kijkje in het muzikale leven van de 18de en 19de eeuw. Met zijn bijna 500 bladzijden en dito vier kilo gewicht, is het een formidabel naslagwerk geworden, met veel bekende en dankzij jarenlange research, vooral ook veel onbekende wetenswaardigheden. Daarnaast maken de vele illustraties het ook een buitengewoon boeiend en leesbaar boek een waar standaardwerk.
Keywords: Erard, Sébastien -- 1752-1831; Erard (Paris, France); 18th Century (1701-1800); 19th Century (1801-1900); Organology; Paris (France)