In Search of Lost Dance: Rebel, Haydn & Ravel - Boondiskulchok, Prach (Brugge, Belgium MA Festival, 2023)
Linos Piano Trio (UK);Maurice Ravel (1875−1937), Jean-Féry Rebel (1666−1747) en Joseph Haydn (1732−1809)
Linos Pianotrio brengt voor ons twee meesterwerken van Maurice Ravel: het Piano Trio en Le Tombeau de Couperin. De transparantie en directheid van Ravel, gespeeld op laat 19e-eeuwse instrumenten, herinneren ons er aan dat deze neobarokke dansen niet zo ver van hun voorouders afstaan. Linos plaatst deze werken in een Proustiaanse dialoog met dansen uit het Frankrijk van de vroege 18e eeuw, waaronder aardse dansen van Haydn en Rebel.
FRIS
Editorial review
Keywords: Declassifying the Classics: Rhetoric, Technology, and Performance, 1750-1850